Middagsresten redder matpakkefesten!

Skrevet av procontra

Matpakkesmøring kan være en tidstyv om morgenen. Du sparer tid, penger og miljø ved å bruke dagens middagsrester i morgendagens matpakke – enten som de er, eller med en liten tvist.

Rett i boksen
Har du laget nok middag til at restene som er til overs kan fylle magen i lunsjen dagen etter, kan du jo legge dem rett i matboksen for oppbevaring over natta.

It’s a wrap
Tortillalefser og lomper kan fylles med det aller meste, og en wrap er ofte like god kald som varm. Dra på skattejakt i påleggs- og grønnsaksskuffen og se hva du kommer over. Her finner du i hvert fall noen gode tips: https://beritnordstrand.no/matpakkemagi-med-wraps/

Salat
Mange rester kan få nytt liv i en salat. Pasta, poteter, pølser og grønnsaker for å nevne noen. Det kan være lurt å sjekke påleggsskuffen også – kanskje noen osteterninger kunne gjort seg? Spe på med andre ting du liker for å gjøre salaten passe stor til lunsj.

Omelett som en plett!
En omelett trenger ikke å være kjedelig. Bruk poteter og kjøtt som ble igjen etter middagen, og ellers det du finner i kjøleskapet av pålegg og grønnsaker. Enkelt og godt!