Mat på glass

Skrevet av Anne Grethe Hop Nilsen

Kan vi bruke tacosausen fra forrige fredag? Og hva med pestoen fra i høst?

På mange matglass står det skrevet: etter åpning bruk innen 3 dager, en uke osv. Men mange matvarer er holdbare mye lenger.

Merk med åpningsdato
Gjør det til en vane å merke glasset med datoen det ble åpnet. På kjøkkenet bør du ha liggende en penn som kan skrive på metall. Da har du full kontroll over holdbarheten. Du vil etter hvert merke hvilke matvarer som har kort eller lang holdbarhet etter at glasset er åpnet.

Dytt innholdet ned
Når du er ferdig med glasset for denne gangen, dytt innholdet ned med en teskje slik at alt innholdet samles i bunnen av glasset. Det er ofte det som ligger i et tynt lag oppe langs glasset som mugler eller blir dårlig.

Hvis du av erfaring vet at for eksempel tomatpureen blir kastet ut om noen uker med mugg på, så gjør noe med det i dag. Kan innholdet fryses? Eller brukes til noe annet?