Kjøttdeig dagen derpå

Skrevet av Anne Grethe Hop Nilsen

Rester av kjøtt- eller karbonadedeig er for gode til å kastes. Lag heller noe godt av restene.

Kjøttdeig til overs? Oppbevar restene i en lukket beholder i kjøleskapet til du skal bruke dem. Restene holder seg da fint i inntil fire dager. Dersom du vakuumpakker restene, øker holdbarheten til det dobbelte.

Du kan enkelt lage både pytt-i-panne, pai eller makaroniform. I alle disse kan du tilsette det du liker best selv, eller det du har tilgjengelig. Tilsett gjerne et speilegg på toppen av pytt-i-pannen for en ekstra god variant.

Legg kjøttdeigen sammen med mais og ost mellom to tacolefser i en tørr stekepanne, og vips så har du en god og smakfull quesedilla.

Hva med kjøttdeig som har vært fryst?
Kjøtt- eller karbonadedeigen kan fryses. Holdbarhet 4 måneder i frysen. Rå kjøttdeig eller karbonadedeig som har vært frosset, kan fryses på nytt etter at den er stekt.