Ikke alltid greit å være skalk!

Skrevet av Anne Grethe Hop Nilsen

Hvordan skal du oppbevare brødet for å få det til å holde seg lengst mulig?

Den vanligste grunnen til at vi kaster brød er at det har blitt tørt, og ikke like saftig som vi ønsker det.

For å unngå mugg er det best å oppbevare brødet i en papirpose i en brødboks. Det går også an å pakke brødet inn i et tett tøystykke av lin eller bomull. Oppbevarer du brødet i en plastpose så tørker det ikke så raskt ut, men det dannes lettere mugg. Muggent brød må kastes.

Et annet alternativ er å fryse brødet når du kommer fra butikken. Skjær brødet i skiver og frys ned i en plastpose egnet som matemballasje. Da kan du ta opp det antallet brødskiver du trenger til måltidet eller matpakken.

Hva gjør vi med brødrestene?
Tørt brød er helt ufarlig å spise og kan med enkle grep få nytt liv! Prøv en eller flere av tipsene her for å utnytte hele brødet ditt.

Lag ostesmørbrød eller arme riddere.

Krutonger: Skjær brødet i terninger. Tørk i stekeovnen på 180 grader i ca .10 minutter. Ha gjerne litt olje og krydder på. Kan brukes til salat eller suppe. Eller prøv denne oppskriften på sprø brødtopping.

Griljermel: Kjør gamle skalker eller tørt brød i kjøkkenmaskinen. Kan brukes til panering av kjøtt og fisk, gratenger og i desserter.

Har du hele eller halve brød til overs, prøv pull-apart-brød.

Foto: Matprat