Gå bananas!

Skrevet av Anne Grethe Hop Nilsen

Jo brunere bananen blir, desto søtere blir den.

Når vi kjøper bananer, tar vi som regel en hel klase. Men da modnes alle bananene i samme tempo, og plutselig er halve klasen blitt overmoden. Hvis du derimot velger bananer fra klaser som er kommet forskjellig i modningen, så unngår du at noen av bananene blir brune før du har rukket å spise dem.

Butikkene kaster mye single bananer, så tenk over om du kan redde noen single bananer i stedet for å ta en hel klase.

Overmodne bananer – perfekt i bakverk
Bananen skifter farge fra grønn til gul til brun til sort. Jo brunere den blir, jo søtere blir smaken. Godt modne bananer har et stort bruksområde, og kan for eksempel erstatte sukker i pannekaker og muffins.

Ikke sammen med epler
Bananen trives best i 12–14°C. Bananen modner seg selv – den produserer ethylengass. Hold bananer separat fra tomat og eple, ettersom disse fremskynder modningen. Tips: Hvis du tar plastfolie på tuppen av bananklasen så modnes den ikke så raskt.

Lagrer du bananen i kjøleskapet blir den grå i skallet. Fruktkjøttet endrer ikke farge, men mister den søte smaken. Temperaturen i kjøleskapet stopper modningsprosessen på bananen.